Close Panel

Sok kérdést kapok e-mailben, hogy mennyibe kerülnek a rap alapok, illetve más zenéket hogyan tudtok filmek alá felhasználni, letölteni, készítenék-e nektek rap alapokat.

Miután nem ebből élek, hanem másból, ami sok időmet elveszi, havi 3-4 óránál többet nem tudok ezzel a műfajjal foglalkozni. Ennek ellenére örülök neki, ha vesztek fel szöveget a zenékre, és visszakülditek, és lesznek új rap alapnak alkalmas zenék a jövőben, de semmiképpen nem úgy, hogy valakinek írom. Csak írom, aztán le lehet rá csapni.

Az üzleti felhasználás feltételei

 • Természetesen örömmel fogadok megbízásokat környezeti zene, reklámzene, aláfestő zene, sound-alike készítésére. A Budapesti Corvinus Egyetemen marketing szakon, marketingkommunikáció szakirányon végeztem, a szakdolgozatomat “Tudatos zenei arculattervezés” címmel írtam, tudom, mi fán terem a kommunikációs cél, a marketing cél, és a reklám.
 • Ebben az esetben időszakos felhasználásra szóló megállapodással, normál piaci árakon, filmgyártó cégekkel és ügynökségekkel működöm együtt, és az emotions online ügynökségen keresztül tudtok megkeresni.

Magánszemélyek, zenésztársak, dalszövegírók és MC-k részére a következőket tudom felajánlani:

Az ingyenes felhasználás feltételei

 • Bármilyen, már kész zenét, ami szerinted rap alapnak vagy a filmed aláfestő zenéjeként alkalmas, használhatsz, amíg szerzőként fel vagyok tüntetve (akár Horváth Oszkár, akár nosferato néven), legyen az rádióban leadás, lemezkiadás, koncerthez műbejelentő, lemezborító, youtube. Ha műbejelentőt kell aláírni, visszaküldöm. Ha csak szövegíró/zeneszerző megosztás van, akkor utóbbihoz kerüljön a nevem, ha százalékos megosztás van mert többen közreműködnek, akkor a zenére 50% kerüljön. Ezzel a feltétellel ingyen letölthető és felhasználható minden zene, amin a lefelé mutató nyíl aktív. Ha valaki scratchel még rá komolyabbat, vagy énekdallamot talál ki rá, akkor vele 35-15%-ban megosztható ez a rész.
 • Pénzt előre nem kérek az alapokért, és éppen ezért utómunkázni sem, de küldd el ha felvetted és ha nagyon tetszik, és jobb mint másik 9 zene, akkor szívesen dolgozom rajta még, egyébként igyekezz önállóan összevágni, mert sávokat sem tudok küldeni egy csomó zenéhez.

Köszönöm!

Én is rapzenekarozok most, élő zenére két MC-vel, úgyhogy elképzelhető, hogy olyan évad jön 2010-2011-ben, amikor több hip-hop alapnak alkalmas zenét csinálok. Ezeket folyamatosan feltöltöm a webre, és ha valamelyik jól sikerül, ugyanezek a feltételek érvényesek rá.

A fentiek vonatkoznak minden egyéb stílusra, ha a filmedhez szeretnél aláfestő zenét felhasználni az itteniek közül, azokkal, akik eddig felhasználási szerződést írtak alá, ugyanígy meg tudtunk egyezni. Pénzt ebben az esetben sem kértem, csak azt, hogy szerzőként mindig maradjak megjelölve.

Remélem, a fenti feltételek azt eredményezik, hogy ti is előrébb juttok, ha tetszik valamelyik zene, és én is foglalkozhatok azzal, amit fontosnak tartok, olyan sorrendben, ahogy helyesnek érzem.

Ha részedről ez így elfogadható, az Elérhetőségek menüponton keresztül megtalálsz.

 

3 Responses to “Zenék felhasználása”

 1. 1
  Bakucz Andrea Says:

  Bakucz Andrea nevem. Azt szeretném kérdezni ha van egy szövegem tudnál-e írni rá zenei alapot.

 2. 2
  Edit Says:

  szia fehér edit vagyok és ugyan ez a kérdésem hogy tudnál e nekem egy zenei alapot írni … dzeretnék zenével foglalkozni de kéne egy löket hozzá hogy elkezdhessem :)

 3. 3
  KicsiPrince Says:

  Szia!! Nagyon jók a Beat-jaid nagyon tetszenek…Amióta az eszemet tudom Magyar rapet halgatok..és énis elkezdtem szövegeket írni a haverommal…és így ketten vágtunk bele a rap világába..Mára már nagyon sok szövegünk van de beat egy sem…Nagyon jó lenne ha segítenél ezügyben..:) Ha vállalnál számunkra egy Beat-et azt nagyon megköszönném !! Írj nekem egy e-mailt ha benne vagy, és küldöm a szöveget! prince.roli.99.9@gmail.hu

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>