Close Panel

Ez demó, a lustaság szülte, hiányzik belőle pár layer, például egész magas hangrendű dobloop után hirtelen eltűnik abból a tartományból minden – ilyenkor illik egy crasht odatenni, vagy valami jó effekthangot, ami segít visszaültetni a refrén zajongását egy nyugisabb verzére, amiben viszont a szöveget hallani jól. Valójában viszont csak szereztem pár jó dobloopot, és miután én doboltam nagyon sokáig, szeretem magam megírni a dobsávjaimat, viszont örülök, ha mellé tudok tenni egy másikat, hogy színezze. Ezek jófej dolgok. Annak meg külön örülök, ha van benne gitár, mert még mindig nincsen gitárom, és igazából nem is szeretném, ha lenne, de a hangja néha nagyon hiányzik 1-1 zenébe.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
No Comments »  

Kicsit visszanéztem a tuctucra, továbbra is állítom, hogy képtelen vagyok deep house zenét csinálni, szétgiccselem, elégedetlen vagyok, pedig nagyon szeretem, de ehhez kontroll kell, egyedül túlszaladok rajta, mint amikor a sarkon van bankautomata, de csak a zebra után találsz parkolóhelyet…

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
No Comments »  

Jó rég nem mozdultam meg house vonalon (Camilo). Most tettem fel egy sample alapú hangszert, 45GB, elég erős dolgok vannak benne, gyönyörűen szól, és otthon mg nem is hallottam, csak idegenben, fejhallgatóval. Remélem, hogy még jóideig válogatom belőle az inspiráló hangokat. Ez a zene is inkább csak ismerkedés a hangokkal, de örülök, hogy nem hiphoppal kezdtem el felfedezni.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
No Comments »  

Mi is történik itt :) Igazából már 2 hónapja húzom-halasztom, hogy Boonie Mayfield dobmintáiból építsek egy új samplert, mert a régit már unom. Na ez megtörtént vasárnap, kb. 2 órán át válogattam, aztán kevergettem a megfelelő hangerőt, és az egészet szépen betettem abba az Ableton szettbe, amiben alapokat szoktam összeimprózgatni. Összesen 8 különböző dobkészletet raktam össze, nekem ez a sound tetszik, majd még shaker meg csörgődob mehet mellé.

Miután ez megvolt, annyit csináltam, hogy kb. ugyanazt a lassú beatet mind a 8 dobkészletre rátettem, és impróztam mellé, így ebben a “számban” 8 ütemenként kicserélődék a szólamok 70%-a, ha úgy tetszik 4 perc alatt 8 alap szólal meg. Dobhangzás ügyben ebben az irányban szeretnék fészkelődni a következő pár hónapban :)

-

I was selecting WAV files for a new drum sample rack – I ended up having 8 octaves of different hihat-kick-snare combinations, so I have created 8 beats that go down within 4 minutes. Don’t mind its sick parts, mixing the samples took 2 hours, while I did not spend more than an hour with the music. Purpose of this song: just to be happy that I have new inspirational samples for future R&B tracks, thanks to Boonie Mayfield (Boone Doc) btw.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
1 Comment »  

A teljes cím “Seraf is Ignác! Finkle is Einhorn!” utalva az Ace Ventura személycserére, és arra, hogy a Budapesti Állat- és Növénykert Seraf nevű zsiráfját valójában Ignácnak hívják, mert az nekem jobban tetszik :) Amúgy semmi köze hozzá a számnak, rap vagy r&b ének alap.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
1 Comment »