Close Panel

Na ezt imádom. Egyébként ugyanannak a disszonáns ököllel zongorára csapás hangnak a hiphop változata, amit a “What what?”-ban használtam house-hoz. Ez egészen pofátlan, talán gyorsulhat majd még kicsit. Azon külön röhögök, hogy a körből a második ütem gyakorlatilag üres, szinte csak dob – POFÁTLAN dolog :) Amúgy meg az a vadászkürtös befújás, a mély zongora, az elkezdett, majd elejtett dallam és a mély basszus mind szigorúbbá teszik. Csak az a Hitchcock filmzenés vonós vallja be, hogy amúgy szeretjük mi a harmonikus dolgokat is, csak most szabin vagyunk. Nem letölthető, mert többesélyes, de szerintem ennek meglesz a gazdája a haverok között, vagy megcsináljuk saját zenekarra.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
No Comments »  

Ezt a zenét egyvalakinek írtam két hete. Itt ez a két nap, amikor rengetegen emlékeznek azokra, akik a legjobban hiányoznak. Különös módon nekem ez mindig ugyanaz a két ember, akik nem a családomhoz tartoztak, és én ilyenkor is első sorban rájuk gondolok. Egyiküknek szól ez a zene.

Nem több ez, csak egy péntek este leültem itthon egyedül kussban zongorázni, és órákon keresztül csak ez a dallam foglalkoztatott. Van ugyan benne egy kis Badalamenti ihletés, de ahogy elkezdtem játszani, pontosan tudtam, hogy miért, és kinek szól, annak ellenére, hogy évek óta szerettem volna már ezt megírni, és soha nem sikerült. Próbáljátok tényleg szeretettel meghallgatni, mert fontos volt, hogy megszülessen. 4 éve írtam utoljára hasonlót, és azt hiszem most megint jóideig nem fogok.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
No Comments »  

Végre sikerült elkapni valami lassú ipari soundot, agyondobolás nélkül. Igazából csak hangszíneket próbálgattam. Ha címet kéne adni, akkor a No Quarter című Led Zeppelin számból indulnék ki, tehát valami van-e vagy nincs-e negyeddollárosom, 20 Ft-om, bármilyen aprópénzem lehetne a címe. Az egy nagyon erős szám volt, óriási elalvós downtempo zene 1973-ban. 15 évesen rongyosra hallgattam. Állítólag.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 8.0/10 (6 votes cast)
e!!
2 Comments »  

Új verzió készült a Szembeszél című számból. Ez eredetileg a 2008. márciusi Headwind c. számból fejlődött ki egy refréncsere után. Most egy új versszak és újra felmondott szöveg került még rá. Ezt a számot beküldtem a 2008-as Jazzy Jazz Dalversenyre, ahol helyezésre nem számítok ugyan, de legalább néhányan meghallgatják.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 8.5/10 (6 votes cast)
e!!
4 Comments »  

Hétfő este leültem zongorázni, nem is akartam zenét írni. Éppen ezért nem is úgy álltam neki, hogy összedobok egy alapot, aztán vagy lesz belőle valami, vagy nem, csak játszottam az akkordokkal. Aztán metronóm nélkül felvettem, gondolván, miért ne lehetne olyan zeném, aminek a tempója szabadon kószál (rubato).

A vége az lett, hogy hosszú hónapok, vagy talán évek óta először sikerült a szüleim fantáziáját is beindítani, elérzékenyültek. Kellett ez a feedback, mert a zenéimet leginkább a barátaimnak mutatom meg, 50 év fölüliektől nem is várok semmi pozitívat, de mégis hiányérzete van az embernek, ha a családját teljesen nem érdekli az alkotó tevékenysége… ez most jól jött.

És akinek az aznap esti hangulatomat köszönhetem, Virág névre hallgat, ezt itt csendben jegyzem meg, ezért sem nagy kezdőbetű a szám címében a virág – de gondolatban mindenhol máshol az.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
e!!
9 Comments »