Close Panel

Na alapvetően nem vagyok egy nagy sampleres, szerintem olyan 17 éve vágok saját mintákat, de MINEK, illetve nem szoktam fél másodpercnél hosszabb dolgokat használni, csak nagyon ritkán. De miután zenész vagyok, és ez BAJ, mert mindent zenéléssel akarok megoldani, vettem egy AKAI MPD26-ot, amivel az APC40 mellé téve már tudok itthon egyedül űrállomásosat játszani pizsiben, ha más nem. Aztán ha ezen túlvagyok, akkor megpróbálok ezzel feldobolni dolgokat, arra annyira nem tetszik egyébként, konkrétan dob kéne.

Viszont szétkapott hangmintákat variálni jó lesz. Itt még szerényre vettem, az elején hallható idióta minták vannak MPD-re osztva, illetve felvettem 1-2 perc elektromos zongorás kíséretet, és utána azt is szétdobtam 16 mintára, és beütögettem. Az egész MPD-vel az a célom, hogy eltávolodjon a zeném az élőzenétől, ne az legyen, hogy 1 perc alatt felzongorázok 5-6 sávot és kész a zene, hanem legyen olyan, mintha valaki másnak a zenéjéből mintáztam volna ki. Megoldás: játszom valamit, és utána saját magamat mintázom. Na erre lesz jó az új lakó. Meg ez legalább megy USB powerről, nem úgy mint az APC a csilliárd ledjével, tehát kb. bárhol bedugom és lehet mókázni. Összeraktam még 1-2 beteg ötletet, majd ha lesz időm kicsinosítani, akkor lesz belőle feltöltött zene is. Konkrétan simán 20 percig el lehet ücsörögni ugyanarra a dobra, és totál ugyanazt a 16 hangmintát baszogatni rá. Eddig is voltak ilyen sampler padjeim, de valahogy nem tud érdekelni, ha nem 4×4 van kirakva. Most tud érdekelni :D

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
1 Comment »  

Ez a zene egy korszak lezárása. Ismét retró 80-as évek Miami Vice és Beverly Hills hangok az élő mintákból gyártott botladozó beatekkel. Korszak lezárása, mert azt hiszem, az orgonát a jövőben óvatosabban fogom haszálni. Korszak lezárása, mert szándékom szerint ez az utsó zene, amit MIDI billentyűről doboltam fel, most jön valami más módszer, a következő zenénél mondom :) Egy korszak lezárása, mert 2013. december 23-án készült zene, azaz abban az évben már többet nem kellett dolgozni. És egy korszak lezárása, mert 2013-ban bezárt a Terminálbár, ahol a jelenlegi zenekarommal (BeatKOHO) először léptünk fel, de totál teljesen először álltunk színpadra az élő hiphop felállásunkkal, mindez 2010-ben volt, a Hősökkel. Nem mennék olyan messzire, hogy írjak egy helynek egy zenét, inkább majd egyszer minden bezárt szórakozóhely kap egy közös himnuszt és tiszteletet, de azért ha már a név azonos, akkor megemlítem :) Pont jó volt, pont akkora, ami akkor kellett, és pont kurva jófej volt mindenki, aki az utána ott tartott 10-15 bulin segített nekünk, vagy a Wandallznak.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
1 Comment »  
VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
No Comments »  

Na ezt imádom. Egyébként ugyanannak a disszonáns ököllel zongorára csapás hangnak a hiphop változata, amit a “What what?”-ban használtam house-hoz. Ez egészen pofátlan, talán gyorsulhat majd még kicsit. Azon külön röhögök, hogy a körből a második ütem gyakorlatilag üres, szinte csak dob – POFÁTLAN dolog :) Amúgy meg az a vadászkürtös befújás, a mély zongora, az elkezdett, majd elejtett dallam és a mély basszus mind szigorúbbá teszik. Csak az a Hitchcock filmzenés vonós vallja be, hogy amúgy szeretjük mi a harmonikus dolgokat is, csak most szabin vagyunk. Nem letölthető, mert többesélyes, de szerintem ennek meglesz a gazdája a haverok között, vagy megcsináljuk saját zenekarra.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
No Comments »  

Bűnüldözős, nyomozós, lépcsőházban 70-es évek pisztollyal könyékből hadonászós.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
No Comments »