Close Panel

Ezt a zenét egyvalakinek írtam két hete. Itt ez a két nap, amikor rengetegen emlékeznek azokra, akik a legjobban hiányoznak. Különös módon nekem ez mindig ugyanaz a két ember, akik nem a családomhoz tartoztak, és én ilyenkor is első sorban rájuk gondolok. Egyiküknek szól ez a zene.

Nem több ez, csak egy péntek este leültem itthon egyedül kussban zongorázni, és órákon keresztül csak ez a dallam foglalkoztatott. Van ugyan benne egy kis Badalamenti ihletés, de ahogy elkezdtem játszani, pontosan tudtam, hogy miért, és kinek szól, annak ellenére, hogy évek óta szerettem volna már ezt megírni, és soha nem sikerült. Próbáljátok tényleg szeretettel meghallgatni, mert fontos volt, hogy megszülessen. 4 éve írtam utoljára hasonlót, és azt hiszem most megint jóideig nem fogok.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
No Comments »  

Hétfő este leültem zongorázni, nem is akartam zenét írni. Éppen ezért nem is úgy álltam neki, hogy összedobok egy alapot, aztán vagy lesz belőle valami, vagy nem, csak játszottam az akkordokkal. Aztán metronóm nélkül felvettem, gondolván, miért ne lehetne olyan zeném, aminek a tempója szabadon kószál (rubato).

A vége az lett, hogy hosszú hónapok, vagy talán évek óta először sikerült a szüleim fantáziáját is beindítani, elérzékenyültek. Kellett ez a feedback, mert a zenéimet leginkább a barátaimnak mutatom meg, 50 év fölüliektől nem is várok semmi pozitívat, de mégis hiányérzete van az embernek, ha a családját teljesen nem érdekli az alkotó tevékenysége… ez most jól jött.

És akinek az aznap esti hangulatomat köszönhetem, Virág névre hallgat, ezt itt csendben jegyzem meg, ezért sem nagy kezdőbetű a szám címében a virág – de gondolatban mindenhol máshol az.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 7.0/10 (3 votes cast)
e!!
9 Comments »  

A cím fordítása lehetne Hó hull a hangjegyekre, vagy akár Hóval borított hangjegyek. A második zeném idén, amire vadidegenektől jött nagyon pozitív visszajelzés. Egy srác írt, hogy pontosan ilyen hangzású dobokat szeretett volna összehozni. Valami hatása van rám is, elhallgatom csukott szemmel. Mielőtt bárki más tenné, inkább én szólok, hogy a marimba dallama engem nagyon emlékeztet egy Metallica szám basszusgitár szólamára, de ezen emelkedjünk felül :-D

A harangjáték miatt talán horrorfilm betétnek is gondolható, vagy ha már itt tartunk, az Alone in the Dark c. klasszikus PC-s számítógépjáték alatt el tudnám képzelni, ennek ellenére engem nem felidegesít, hanem megnyugtat, remélem, lesznek még vele mások is így.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 8.0/10 (1 vote cast)
e!!
No Comments »  

2

jan

2008

Tangerine

, , | Kategória: zenék | Kommentelj »

Tangerine, azaz mandarin. Szokatlanul hamar letört törekvésem, hogy gyümölcsök és zöldségek neveit kombinálom mértani alakzatokkal, és ez adja majd a számok címeit. Ez az első 2008-ban befejezett számaim egyik, érdekes kalandozás az arcade “tárgyakat felszedős” Nintendo játékzene, japán pop és jungle világába, bármilyen keverék is született belőle, biztos, hogy van benne sárgarépa.

A filmzenét azért pipáltam be, mert ha a lassabb részekből loopot csinálunk, akkor pornó alatt pl. órákig szólhat. Amúgy az idei zenéim közül ez került át leghamarabb a “már nem tetszik” kategóriába.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
No Comments »  

1

jan

2008

Full Moon

, , , | Kategória: zenék | 1 hozzászólás »

Full Moon, azaz telihold. Bő fél évvel később az Emanuelle sorozatok és talán a Házibuli zenéjébe is beleillő dallamot kipucoltam a számból, és az elektromos gitárra hajazó szintetizátor is ment a kispadra, így készült el egy nyugodtabb változat, ez lett a Holdfogyatkozás, ami aztán ment a Jazzy Jazz dalversenyre 2008. szeptemberében, optimizmustól nem mentesen.

Van, akinek mégis ez a verzió tetszett jobban.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
1 Comment »