Close Panel

Na! A 68-ason felbuzdulva eljutottam odáig, hogy mostantól különböző szétbarmolt hangmintákat szeretnék használni. Eddig különböző külső programokkal próbáltam egyes dolgokat 8, 16 vagy 32 szeletre vágni, és az eredeti sorrendtől különböző módon lejátszani. Most próbálom elfogadni az Ableton saját megoldását erre, továbbá szétvágtam egy hegedűt is 30 teljesen szabálytalan hosszúságú darabra, és megnéztem, mennyire használható, mennyire lehet így egy új dallamot játszatni vele.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 6.9/10 (12 votes cast)
e!!
14 Comments »  

Találtam néhány atmoszféra mintát, meg néhány acapella mintát, mivel 2 hónapja nem töltöttem fel semmit, gondoltam kicsit tekergetek este. Próbáltam a dobokra egy kis overdrive-ot tenni, a cineket panorámázni, a basszus is kapott egy enyhe erősítő hangzást, igaz, a billentyű és az ének nyers. Próbálnám kicsit összefolyatni. Sajnos mikor mp3 tömörítés előtt normalizálom a mintát, akkor kicsit összefolyik, ha viszont nem, akkor meg túlságosan úgy szól minden, ahogy a gyárban kitalálták ezeket a hangszereket. A kettő között kellene egy jó középutat találni, és akkor lehetne foglalkozni a zenével is…

A hegedűminta is gyakorlás igazából, egy balkáni dallamot vágtam fel 16 szeletre, és raktam össze más sorrendben, ami hallatszik is, és szerintem nem baj, csak egy kicsit elöl van. Van még hova fejlődni, a napokban valaki azt mondta, hogy kicsit “műanyag” a zeném, és próbálom megérteni, mit lehetne ezzel kezdeni, ugyanis az én bajom is nagyjából ez vele, csak úgy mondom, nem elég organikus, és muszáj foglalkozni a keveréssel, nem lehet csak a zenével foglalkozni.

Lehet, hogy a zeneszerzős blogom egy kicsit tanulós bloggá fog alakulni egy időre, hasznos volna, ha értelmetlennek látszó félperces darabokkal próbálkoznék, és a következő néhány hónapban nem a zene, hanem az effektek kötnének le. 15 éves hiányosságot pótolnék.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 8.5/10 (2 votes cast)
e!!
1 Comment »  

Hip-hop alap egy chilei hangszerrel a refrénhez. Szándékunk szerint olyan szöveget akartunk rá írni Bandi barátommal, amelyben nem kívánt ismerősökkel futsz össze, és közben jó képet kell vágnod hozzá: ismerős, akit nem ismersz meg; egy barátod kellemetlen barátja; szabadidődben a főnököd; olyan volt 1000 éves tanárod, akit annaki idején ki nem állhattál. Mivel azonban máskor érünk rá egyszerre, és máskor van ihletünk, a számnak egyelőre csak a tartalmát tudjuk elmondani…

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 8.0/10 (19 votes cast)
e!!
75 Comments »