Close Panel

Ma ehhez volt kedvem, igazi régi szintihangokat hallani. 2-3 órát kevergettem ezt a zenét, és amikor töltöttem fel, és borítóképet választottam hozzá az űrből, akkor jöttem rá, hogy olyan (persze nem olyan jó), mintha az 1983-as moszkvai Space koncerten lennék, amolyan diszkószintipop hangulat. A dobot lehet, hogy túlvariáltam, és néhány váltás túl hirtelen van benne, 2:40-nél viszont imádom a kiállást.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
No Comments »  

Jó rég nem mozdultam meg house vonalon (Camilo). Most tettem fel egy sample alapú hangszert, 45GB, elég erős dolgok vannak benne, gyönyörűen szól, és otthon mg nem is hallottam, csak idegenben, fejhallgatóval. Remélem, hogy még jóideig válogatom belőle az inspiráló hangokat. Ez a zene is inkább csak ismerkedés a hangokkal, de örülök, hogy nem hiphoppal kezdtem el felfedezni.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
No Comments »  

Deep house ügy. Kaptam kölcsön még egy Axiomot, így most a dunaújvárosi próbateremben lehet 2 billentyű, de itthon is marad egy. Régen csináltam house-t, és ha már van kéznél billentyű nemcsak hiphopkodáshoz, kicsit rázongoráztam. Ettől az a szokásos nosferatora jellemző prüntyögés vegyült a puha hangszínekkel. Nem nagy ügy, viszont az első olyan zene, amiből nem tűnt el a saját stílusom, mégis deep house-nak érzem és nem valami improvizálós jazzy house-nak, talán mert kivagdostam a variációkat és hagytam, hadd ismétlődjön inkább. A kollégám szerint görög vonal, Nikos Diamantopoulos vagy Mikael Delta. Jól hangzik. A kis basszus bejátszással való visszajövés szerintem meg Babak Shayan, a maradék meg egyszerűen rám hasonlít azt kész.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
e!!
1 Comment »  

Ez egy készülő klip miatt lett rövidre vágva, az eredeti 5:45 hosszhoz képest 2 perccel rövidebb, és az alapok az elejétől a végéig soha nem esnek vissza annyira, mint az eredetiben.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
1 Comment »  

Időnként átböngészem a remixcomps.com oldalt, hogy milyen kiírások vannak. Nem igazán a nyeremények, vagy megjelenési lehetőségek érdekelnek, hiszen nem sok esély van 500 vagy 1000 remix közül első 5 helyre kijönni, de inspiráló éneksávokat vagy vokálsávokat, rapszövegeket lehet találni, amit így valamennyire a szerző beleegyezésével tehetek magamévá. Úgy, hogy nem dolgozom állandó énekessel (frászt nem, egy nagyon jó énekes lánnyal, és 4 MC-vel, de itt abból egyelőre nem találtok semmit), marha jó embert hallani a zenéimben.

Ezért neveztem a Burn Studios Cassius remixversenyre, és küldtem én is valamit. Néhány nagyon jó mixet találtam egyébként, a 218 beküldött munkából ez a 15 leghallgatottabb közt végzett. Bármi lehetett volna belőle, amit igazán elhibáztam, hogy voltak még kiegészítő vokálok, és kicsit kevesebb az énekből talán több lett volna. De jó muri volt, a Cassius 1999-ben sokat tett ahhoz, amit ma a hosue zenében a dobalapokról elképzelek.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
e!!
1 Comment »