Close Panel

2010 ősztől Bloggerz on Decks néven DJ-zünk a blog.hu köré csoportosuló néhány szerzővel, nathanp-vel, Cadix-szal, Noco Cojumboval és velem (nosferato). Az alábbi videót a B-oldal.tv készítette a Studio4 Open Air (2010.09.11) és a Normafa Open Air Ráadás! (2010.09.24) alkalmával:

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
e!!
2 Comments »  

25

aug

2009

Közösségi oldalak

| Kategória: blog | 2 hozzászólás »

Na… blog :) Történnek azért dolgok. Eltelt egy év azóta, hogy igazán otthon érzem magamat az Ableton Live-ban, tehát lassan 2 éve használom rendszeresen. A 3 évvel ezelőtti ismerkedést, tutorialok hegyeinek végigcsinálását nem számítanám… de ez hiba, úgyhogy legközelebb már úgy fogom említeni, hogy “2006 óta használom” :)

Idén nagyon jó dolgok történtek a zenei blogunkban (B-oldal), és úgy általában az interneten. A héten elkezdtem Twitterezni, a múlt héten regisztráltam a SoundCloud-ra nosferato és camilo néven. Utóbbi álnevet kifejezetten a deep/tech house dolgaimnak találtam ki. Sinatra akartam lenni, de foglalt volt, nekem viszont tetszik, hogy jazz előadóról nevezzek el egy elektronikus vonalat. Michel Camilo dominikai zongorista lett Sinatra helyett a befutó.

A többi zene egyelőre nosferato néven megy, bár sokat gondolok arra, hogy a downtempo stílust Hajó néven zenekarrá kellene már szervezni, és együtt alkotni másokkal, és kiváltképpen egy énekesnővel.

Felregisztráltam a MySpace-re is, amit egy hányadéknak tartok, a legrondább weboldal EVÖR, de szeretnék idegenekkel a zenélés kapcsán új kapcsolatot teremteni, és erre lehetőséget ad. Minden fenti megjelenésemet kommunikálom a Facebookon, és ugye ez az oldal is egy WordPress alapú blog, lássuk be, a nosferato név használatának 10-edik évében web2.0-s lettem. :)

Tegnap megfertőztem valakit Abletonnal, a kollégámmal volt egy óránk munka után, belőttük a laptopomat az irodában a hifi cuccra (előbb voltak hangfalak az irodában, mint forgószékek), és tekergettük kicsit. Ő nem zenélt soha, viszont rengeteg zenét hallgat, és szerintem menni fog neki egyedül is, simán fül alapján néhány zene összepakolása. Ujjongott örömében, annyira tetszett neki, és akkor azt még nem is látta, hogy külső kontrollerrel mit meg lehet csinálni. Azt hiszem, kitanítom :) ) Főleg azért, mert ő tényleg tud segíteni house-t csinálni, amiben – bár ez egyszerű zenének tűnik – gyengébb vagyok.

Érzem, hogy több időt kellene fordítani a zenélésre. A zenei blog, és a pénz, amit idén már kerestünk vele, azt mutatja, hogy ez megvalósítható. Nekem kell priorizálnom. És végül: a 94-edik zenénél tartok, mióta 2007 decemberében újrakezdtem a zeneszerzést. 100-nál iszom… 94-nél is iszom, de 100-nál megint!

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
e!!
2 Comments »  

No amíg készítgettem fel Albi barátom gépét zeneszerzésre, születtek rajta dolgok, és mivel nem pusztán umca-umca, hanem felismerni benne emberi nyomokat, gondoltam, ide kirakom. Ezt Industrialbi-nak kereszteltem, jelezve a születés helyét.

Voltam ma Dunaújvárosban,  elvittem az említett gépet, és a volt zenész- és egyébiránt jelenlegi munka-kollégámnak az Ableton Live és úgy általában a számítógépes zeneszerzés általam ismert fortélyait ecseteltem. Evil nem billentyűs, úgyhogy amit összeraktunk “tanulás” címén, abban 3 akkord van tőlem, meg a dobok, a többi a gitárjaiból és saját effektjeiből szól.

(Ez a zene már nem elérhető a honlapról.)

Tetszik ez a zene, hiányzik erről is egy ének, de az “organikus hangzás”, amit annyira hiányolok a saját munkámból, ebben a gitárok miatt ott van. És olyan “élő zenekaros” hangulata van. Nem a srácnál voltunk, hanem lementünk a próbaterembe, ami 8-10 éve még stúdió volt, úgyhogy elég jó a berendezés, nem beszélve a hangszer kavalkádról. Nyáron kicsit meleg, de tökéletes kis kuckó és bűnbarlang.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 4.0/10 (1 vote cast)
e!!
2 Comments »  

22

szept

2008

52 zenei bejegyzés

| Kategória: blog | 2 hozzászólás »

Megszültem… némi WordPress Excel import és adatbányászat után sikerült megfelelő dátummal és csatolt zenével beszúrnom azt az 52 zenét ide, amik a korábbi honlapomon is kint voltak, és igyekeztem mindegyiket ellátni 2-3 mondattal, bízva abban, hogy előbb-utóbb némelyik majd hozzászólást fial. Jó, mert ezzel a WordPress adatbázis kombózással spóroltam kb. 2 órát, de amúgy rá kellett még szánni kb. 10-et.

A weboldalt egyelőre két kategóriára osztottam: az egyik a "blog", amelyhez ez a bejegyzés is tartozik. Ez szólhat arról, mit történt a weboldallal, vagy mi történt velem az életben, a zenei életemben, milyen új hangszerhez jutottam, vagy mitől szabadultam meg, ami kicsit is a zenéimhez tartozik, az itt felbukkanhat.

A másik kategória a "zenék", ide csak olyan bejegyzéseket tervezetk felvezetni, amikhez tartozik meghallgatható hangminta, vagy zeneszám. Ezeket a bejegyzéseket egy vagy több címkével láttam el, így könnyen szűrhető egy-egy stílus szerint a tartalom. Ezen kívül igyekeztem minden zenét olyan dátummal elérhetővé tenni itt, ami valóban a befejezésének a dátuma, így az archívum funkció is értelmet nyert, és idő szerint is böngészhetők az alkotások.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 7.0/10 (1 vote cast)
e!!
2 Comments »  

14

szept

2008

Új weboldal

| Kategória: blog | Kommentelj »

Ma új weboldalt csináltam, ezért az a 40-50 zene, ami eddig elérhető volt, egy időre eltűnik. Remélhetőleg az elkészültüknek megfelelő időpont kíséretében blogbejegyzésként egyesével vissza tudom majd őket rakni, ellátva néhány címkével és jó szóval, aminek remélhetőleg több értelme és tartalma lesz, mint a tegnapig elérhető lejátszási listának.

VN:F [1.9.5_1105]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
e!!
No Comments »